“Po vritemi për një vijë uji!”/ Kunata i dëmton 3 shtëpitë: Kam ngelur në ujë dimër e verë

Një konflikt kunatash zhvillohet në “Shihemi në Gjyq”. Mersinia dhe Saimja kanë ardhur për një kanal uji. Siç u shpreh ndërmjetësja e rubrikës të së “Dielës Shqiptare” në Tv Klan, Eni Çobani, në kontaktin e parë me Mersinen, ajo i ka thënë se “po vritemi për një vijë uji”. I pranishëm në studio është edhe Haliti, […]

Qeshor 16, 2024 - 21:05
 0
“Po vritemi për një vijë uji!”/ Kunata i dëmton 3 shtëpitë: Kam ngelur në ujë dimër e verë
Reklamë
Reklamë

Një konflikt kunatash zhvillohet në “Shihemi në Gjyq”. Mersinia dhe Saimja kanë ardhur për një kanal uji. Siç u shpreh ndërmjetësja e rubrikës të së “Dielës Shqiptare” në Tv Klan, Eni Çobani, në kontaktin e parë me Mersinen, ajo i ka thënë se “po vritemi për një vijë uji”. I pranishëm në studio është edhe Haliti, burri i Saimes dhe kunati i Mersines.

Dy kunatat kanë përfituar tokë prej ligjit 7501. Mersinia ka 12 dynymë  dhe Saimja 10.5 dynymë. Në pronën e saj, Mersinia ka ndërtuar 3 shtëpi për djemtë, por thotë se kunata i ka bllokuar kanalin dhe po i  shkatërrohen shtëpitë nga lagështira.

Mersine: Ky problemi kaq i madh, unë kam qenë në tokën e vjetër të pleqve  të këtyre dhe kishim ndërtuar shtëpinë. Tani që unë jam bërë me 3 fëmijë, kam ndërtuar 3 palë shtëpi radhë aty dhe nuk ka pasur kanal vaditës aty që kam ndërtuar unë se po të kishte pasur kanal vaditës unë nuk do e kisha ndërtuar.

Reklamë
Reklamë

Eni Çobani: Bravo shumë bukur!

Mersine: Tani unë kam edhe kanal vaditës, edhe kanal kullues.

Saime: Dëgjo si është puna. Në 2015 vjen një topograf për të bërë tokat me letra se i kishim ndërruar tokat, për të ruajtur vendin e njëri-tjetrit.

Mersine: Jo moj zonjë jo!

Saime: I kishim ndërruar tokat, toka ime kishte hyrë te tapia jote!

Mersine: Kur e mora vesh unë, unë ta lashë tokën ty, nuk ta mora. Unë u tregova e ndërgjegjshme, unë tokën ta lashë. Kam 20 vjet që kam bërë murin aty. Unë ta lashë tokën, ti pse s’i ndoqe letrat e tua dhe të merrje  tokën aty? Më fute një kanal aty rrëzë shtëpisë, 1 metër e gjysmë te shtëpia që unë s’kam edhe kanalin kullues se nuk e hapin kanalin kullues aty. E ku të vete unë, kanali kullues këtej, kanali vaditës këtej…  kam 20 vjet që të pres ty që ti të rregullosh letra!

Eni Çobani: Po pse për një kanal do ndaheni ju, Saime tani? Për një kanal ke ardhur këtu ti? Po pse s’e hap kanalin, ta hapësh kanalin se ka ndërtuar 3 shtëpi kjo zonja!

Saime: Nuk ia hap unë kanalin asaj!

Eni Çobani: E ke bllokuar një kanal thotë shteti këtu!

Saime: Nuk  e kam bllokuar!

Eni Çobani: Kam vendimin e prokurorisë unë këtu, të lutem! Do të mbulosh veprimet e tua, ky është problem tjetër. Kësaj zonjës i ke prishur banesën, i ke prishur rrethimin, i ke futur ujë brenda, kjo ka ardhur dhe thotë ‘zonjë, unë dua dëmshpërblimin’. Kam 3 shtëpi të djemve, të tria m’i ka prishur Saimja.

Mersine: Rregullo gjërat që të vijmë ne të rregullojmë shtëpitë se kanë lagështirë të madhe shtëpitë deri në themele lart se kam ngelur në ujë dimër e verë. Për verë është vaditje, për dimër është kullim, unë ku të shkoj?

/a.r

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.