Sonda “Chang’e-6” mbledh rreth 2 kg mostra nga ana e pasme e Hënës

Misioni “Chang’e-6” i Kinës mblodhi 1,935.3 gramë mostra nga ana e pasme e Hënës, njoftoi të premten CNSA. Mostrat iu dorëzuan ekipave kërkimore nga Akademia Kineze e Shkencave në një ceremoni të mbajtur në Pekin. Kërkuesit do të kryejnë ruajtjen dhe përpunimin e mostrave hënore siç është planifikuar dhe do të nisin punën e studimit […]

Qeshor 28, 2024 - 18:30
 0
Sonda “Chang’e-6” mbledh rreth 2 kg mostra nga ana e pasme e Hënës
Reklamë
Reklamë

Misioni “Chang’e-6” i Kinës mblodhi 1,935.3 gramë mostra nga ana e pasme e Hënës, njoftoi të premten CNSA.

Mostrat iu dorëzuan ekipave kërkimore nga Akademia Kineze e Shkencave në një ceremoni të mbajtur në Pekin.

Kërkuesit do të kryejnë ruajtjen dhe përpunimin e mostrave hënore siç është planifikuar dhe do të nisin punën e studimit shkencor.

Reklamë
Reklamë

Kapsula e kthimit e sondës “Chang’e-6”, që mbante mostrat e para në botë të mbledhura nga ana e pasme e Hënës, zbriti në Rajonin Autonom të Mongolisë së Brendshme më 25 qershor.

/a.r

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.