“Airbus” dorëzon avionin e 700 të familjes A320 të montuar në…

Prodhuesi europian i avionëve “Airbus” dorëzoi të hënën avionin e tij të 700-të të familjes A320 të montuar në linjën e parë të prodhimit të Airbus në Azi, e krijuar jashtë Europës, (FALA) në komunën Tianjin të Kinës veriore, njofton “Xinhua”. “Kjo shifër thekson bashkëpunimin e gjatë dhe të thelluar midis “Airbus” dhe industrisë kineze […]

Korrik 9, 2024 - 12:50
 0
“Airbus” dorëzon avionin e 700 të familjes A320 të montuar në…
Reklamë
Reklamë

Prodhuesi europian i avionëve “Airbus” dorëzoi të hënën avionin e tij të 700-të të familjes A320 të montuar në linjën e parë të prodhimit të Airbus në Azi, e krijuar jashtë Europës, (FALA) në komunën Tianjin të Kinës veriore, njofton “Xinhua”.

“Kjo shifër thekson bashkëpunimin e gjatë dhe të thelluar midis “Airbus” dhe industrisë kineze të aviacionit”,- deklaroi George Xu, zv.president ekzekutiv i “Airbus” dhe drejtor ekzekutiv i “Airbus China”.

“Airbus” mbetet i përkushtuar ndaj forcimit të bashkëpunimit strategjik me Kinën dhe përmbushjes së angazhimit tonë afatgjatë ndaj këtij tregu të lulëzuar”,- tha Xu.

Reklamë
Reklamë

Avioni, një A320neo, me 180 vende komode të klasit ekonomik, iu dorëzua “Chengdu Airlines”.

Chengdu Airlines ka tani 50 avionë Airbus, sipas drejtorit të saj ekzekutiv, Wang Shushi.

E inauguruar në vitin 2008, FALA në Tianjin është linja e parë e prodhimit të Airbus e krijuar jashtë Evropës. Ajo funksionon për më shumë se 15 vjet dhe është bërë një model i bashkëpunimit të suksesshëm Kinë-Europë.

Projekti i zgjerimit të “Airbus” në Tianjin, i cili filloi në shtator 2023, pritet të kontribuojë në planin e përgjithshëm të rritjes së familjes A320 të kompanisë, të mbështetur nga rrjeti i saj global i prodhimit prej 10 linjash përfundimtare të montimit.

Rrjeti i prodhimit do të përfshijë dy linja montimi përfundimtare në Tianjin (një në ndërtim), dy në Toulouse, Francë, dy në Mobile, Shtetet e Bashkuara (një në ndërtim) dhe katër në Hamburg, Gjermani.

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.