Covid-19 gjatë verës, më shumë simptoma, por më pak serioze

Covid-19 po shkakton më shumë klinikë simptomatike në nivel të përgjithshëm dhe një normë pranimi disi më e lartë tek të sëmurët kronikë se sa në dimër, por me më pak ashpërsi dhe më pak pneumoni. Sipas specialistëve të ISHP-së, në Shqipëri testet flasin për rreth 70 raste me covid në javë, një numër shumë […]

Korrik 9, 2024 - 14:45
 0
Covid-19 gjatë verës, më shumë simptoma, por më pak serioze
Reklamë
Reklamë

Covid-19 po shkakton më shumë klinikë simptomatike në nivel të përgjithshëm dhe një normë pranimi disi më e lartë tek të sëmurët kronikë se sa në dimër, por me më pak ashpërsi dhe më pak pneumoni.

Sipas specialistëve të ISHP-së, në Shqipëri testet flasin për rreth 70 raste me covid në javë, një numër shumë i ulët ky,  por infektimet mund të shtohen për shkak të rritjes së kontakteve.

Ndryshe nga disa vende europiane ku numri i të shtruarve është rritur dhe vdekjet kapën dyfishin e atyre me grip, në Shqipëri edhe pse qarkullojnë të njëjtat shtame nuk ka situatë të tillë epidemiologjike dhe as COVID VEROR siç quhen shtamet infektuese në SHBA që kanë rritur sëmundshmërinë.

Reklamë
Reklamë

Vëzhgimi si për çdo sëmundje virale vijon, por interesi i qytetarëve për t’u testuar edhe kur kanë simptoma është i ulët.

/a.r

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.