Tregu i pasurive në Shqipëri, 466 milionë euro për blerje banesash me kredi

Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se në 2023 kredia për shtëpi u rrit për të katërtin vit radhazi duke shënuar një rekord të ri historik. Ai është 48.5 miliardë lekë, ose rreth 466 milionë euro. Ekspertët vërejnë se normat e intersit në monedhën lekë, janë shumë më interesante krahasuar me monedhën europiane. Kjo […]

Korrik 10, 2024 - 13:35
 0
Tregu i pasurive në Shqipëri, 466 milionë euro për blerje banesash me kredi
Reklamë
Reklamë

Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se në 2023 kredia për shtëpi u rrit për të katërtin vit radhazi duke shënuar një rekord të ri historik. Ai është 48.5 miliardë lekë, ose rreth 466 milionë euro.

Ekspertët vërejnë se normat e intersit në monedhën lekë, janë shumë më interesante krahasuar me monedhën europiane. Kjo e favorizon dhe raportin e kredidhënies, i cili tregon se ka më shumë kredi të dhëna në monedhën shqiptare, pavarësisht se çmimet në Real Estate vazhdojnë të jenë të kuotuara në euro.

Ndërkohë, Banka e Shqipërisë raporton rritje të kredive me probleme për 2024, me një tregues nga 4.64% në 4.82%, që për ekspertët nuk është një rritje e madhe.

Reklamë
Reklamë

Sipas Scan TV

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.