Studimi: Më shumë njerëz po i shmangen lajmeve

Më shumë persona po largohen nga përditësimi me lajmet e fundit, pasi i përshkruajnë ato si dëshpëruese, të pamëshirshme dhe të mërzitshme, sipas një studimi. Pothuajse 4 në 10 njerëz në mbarë botën thanë se ndonjëherë ose shpesh i shmangin në mënyrë aktive lajmet, krahasuar me 29% në 2017, sipas raportit të “Reuters” të Universitetit […]

Qeshor 17, 2024 - 09:50
 0
Studimi: Më shumë njerëz po i shmangen lajmeve
Reklamë
Reklamë

Më shumë persona po largohen nga përditësimi me lajmet e fundit, pasi i përshkruajnë ato si dëshpëruese, të pamëshirshme dhe të mërzitshme, sipas një studimi. Pothuajse 4 në 10 njerëz në mbarë botën thanë se ndonjëherë ose shpesh i shmangin në mënyrë aktive lajmet, krahasuar me 29% në 2017, sipas raportit të “Reuters” të Universitetit të Oksfordit.

Autorët e raportit thanë se luftërat në Ukrainë dhe Lindjen e Mesme mund të kenë kontribuar në dëshirën e njerëzve për të mos ndjekur lajmet. Ata thanë se shmangia e lajmeve, tani është në nivele rekord të larta. Gjithsej 94,943 të rritur në 47 vende u anketuan nga “YouGov” në Janar dhe Shkurt për Raportin e Lajmeve Dixhitale të këtij viti.

Kjo vjen në një kohë kur miliarda njerëz në mbarë botën kanë shkuar në qendrat e votimit në zgjedhjet kombëtare dhe rajonale. Raporti zbuloi se zgjedhjet kanë rritur interesin për lajmet në disa vende, duke përfshirë Shtetet e Bashkuara.

Reklamë
Reklamë

Megjithatë, sipas studimit, tendenca e përgjithshme mbetet e qëndrueshme në rënie. Në mbarë botën, 46% e njerëzve thanë se ishin shumë, ose jashtëzakonisht të interesuar për lajmet, nga 63% në 2017. Në Mbretërinë e Bashkuar, interesi për lajmet pothuajse është përgjysmuar që nga viti 2015.

/a.r

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.