SPAK ‘tremb’ blerësit e pronave, ekspertët: Investimet s’kanë lidhje me hetimin e zyrtarëve

Sinjalet që po vijnë nga tregu i pasurive të patundshme tregojnë se gjatë këtij viti ka një hezitim të shit-blerjes së pronave. Shkak për këtë situatë duket se janë hetimet e strukturës antikorrupsin SPAK. Xhimi Gjoka anëtarë i dhomës së biznesit të diasporës i ftuar në emisionin E-ZONE, tha se në kontaktet me shqiptarët në […]

Qeshor 17, 2024 - 12:50
 0
SPAK ‘tremb’ blerësit e pronave, ekspertët: Investimet s’kanë lidhje me hetimin e zyrtarëve
Reklamë
Reklamë

Sinjalet që po vijnë nga tregu i pasurive të patundshme tregojnë se gjatë këtij viti ka një hezitim të shit-blerjes së pronave.

Shkak për këtë situatë duket se janë hetimet e strukturës antikorrupsin SPAK. Xhimi Gjoka anëtarë i dhomës së biznesit të diasporës i ftuar në emisionin E-ZONE, tha se në kontaktet me shqiptarët në vende të ndryshme, një nga shqetësimet që merr lidhet me “frikën” e SPAK.

“Unë flas më shumë emigrantë. Ka shumë interes që shumë prej tyre të vijnë të investojë, por edhe të kthehen. Por së fundmi pyetja që po na bëhet më shpesh lidhet me hetimet e SPAK. Një pjesë e tyre janë të stepur për të investuar ose kërkojnë shumë siguri. I bëj thirrje dhe i them se SPAK nuk ka lidhje me investimet e emigrantëve, por vetëm me ata zyrtarët që kanë abuzuar”, tha Xhimi Gjoka në Vizion Plus.

Reklamë
Reklamë

I të njëjtit mendim është edhe eksperti i këtij tregu Eglent Bici, sipas të cilit lajmet nga ky institucion ka patur ndikim në treg,

“Unë mendoj se deri diku hetimet e SPAK kanë patur efekt që këto muaj të parë të vitit të mos kenë bumin e viteve të tjera. Ka një stanjacion në këto muaj”, tha Bici në E-ZONE

Frika nga hetimet e SPAK ka prekur edhe buxhetin e shtetit. Më herët Blendi Gonxhja, ministër i ekonomisë, i bëri thirrje të rinjve, të vijnë të punësohen në shtet, dhe të mos kenë  frikë të firmosin.

/a.r

What's Your Reaction?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

albanianlive AlbanianLive.com mbetet zgjedhja e parë për një lexues i cili kërkon të informohet me saktësi për një lajm. Misioni jonë kryesor është paanshëmëria dhe profesionalizmi dhe për këtë janë të punësuar gazetarët më të mirë në tregun mediatik.